Beaufort ter Reie

De naam

De zoektocht naar een kennelnaam was niet simpel.

De naam moest mooi, origineel en gemakkelijk zijn. Bovendien wilde ik een naam die de verbondenheid met mijn stad, Brugge en met de zee weergaf.

Beaufort kwam er omwille van de verbondenheid met strand en zee, Reie is de naam van de rivier die door Brugge stroomde en is nu nog steeds de naam van de kanalen in Brugge.Mijn visie

Voor we onze kooikerhondjes hadden waren we de trotse eigenaars van een Amerikaanse Cocker.

Spijtig genoeg werd Spike maar 4 jaar en overleed hij aan cluster-epilepsie.

Later hoorden we dat dit waarschijnlijk het gevolg was van een te doorgedreven fokken.

We besloten dat onze volgende hond een stamboom moest hebben, niet omdat dit een garantie is tegen ziektes maar wel omdat dit een garantie is op de afkomst.

Na lang zoeken kwamen we terecht bij het Nederlandse kooikerhondje.

Via de Nederlandse vereniging mochten we onze Anthony halen in Duitsland in 2009 en in 2011 kwam onze Kimi erbij. Kimi is geboren bij onze vrienden te Oostende.

Omdat ik regelmatig hoorde dat Kimi een mooie hond was besloot ik met haar de nodige onderzoeken te doen om met haar te fokken.

Ik liep ook de nodige shows in Nederland en Belgiƫ.

Omdat ik niet enkel wilde fokken op schoonheid maar ook op karakter en gedrag schreef ik Kimi in voor  de test van sociaal gedrag bij Sint-Hubertus, de houder van het stamboomboek in BelgiĆ«.


Ikzelf volgde en slaagde voor de cursus  "initiatiecursus voor het fokken van LOSH-honden" . Sint-Hubertus organiseert elk jaar deze cursus die gericht is op beginnende fokkers die honden met een stamboom willen fokken. Ik school me regelmatig bij om op de hoogte te blijven van nieuwe evoluties.