Ons nestje 2017

Na 4 maal bloed prikken kregen we op 9 maart goed nieuws van dierenkliniek Causus: Kimi was helemaal klaar voor de dekking.


Kimi werd op 9, 10 en 11 maart gedekt door haar vriend Camiel. Het waren telkens vlotte en mooie dekkingen, je zag zo dat zij elkaar goed kennen.


Op 7 april nam onze dierenarts Piet De Laender een echo en zagen we dat Kimi zwanger is.


Na een zwangerschap waarin Kimi soms zwangerschapsstreken had, ze had moeite met eten, brak op haar 61ste zwangerschapsdag op 9 mei omstreeks 22 uur haar water.


Na een onrustige periode waarin Kimi een nest probeerde te maken van dekens en doeken beviel ze op 10 mei van een mooi nestje.


De eerste pup teef 1 werd geboren om 12.30 uur, hierna volgden nog 4 teefjes en een reutje.

Om 02.15 uur werd het laatste pupje, teefje 5 geboren.


s'Morgens kwam onze dierenarts Piet langs om de pups en mama te controleren. Hij zag dat alles in orde was.


Teefje 3, met een mooi geboortegewicht van 190 gram kreeg het 12 uur na de geboorte moeilijker en moeilijker. Ze was niet sterk genoeg om zelfstandig te blijven drinken en we moesten haar aanleggen en later bijvoeren.

Op 13 mei kwam de dierenarts langs, ze zag dat het niet zo goed was met teefje 3 haar en ze kreeg een antibiotica-prik en we moesten haar elke 10 minuten suikerwater geven met een druppelaar.

Ondanks alle zorgen en alle steun die we kregen van Sietske, Patrick en Erna zakte het pupje zachtjes in een coma en stierf ze in de handen van Els.

We kunnen enkel hopen dat ze nu gelukkig is bij opa Lester.


De natuur is en blijft de baas. Vanaf nu is het voor ons de volgende 8 weken zoveel mogelijk genieten van onze 5 andere schatjes.