De socialisering van de pups

Socialiseren is zoveel meer dan met je pups in de auto rondrijden, het gaat over de eerste indrukken die je hondje opdoet.

Ruiken, voelen, zien, horen, alle zintuigen spelen een belangrijke rol in dit proces.

Daarnaast is socialiseren ook leren omgaan met elkaar, met andere dieren en met mensen.

Socialiseren is voor mij ook hondjes naar hun nieuw baasje sturen die klaar zijn om in een gezin te wonen. Daarom laat ik mijn pups testen op karakter en maak ik een begin met hun zindelijkheid.


Bij het vertrek van de pups is het socialiseren nog niet afgelopen, het is vanaf dan de taak van de nieuwe baasjes verder te werken, een aantal zaken opnieuw doen, hun hondje in contact brengen met nieuwe prikkels, zorgen dat hun hondje een sociaal hondje si.


Ik probeer de baasjes in de mate van het mogelijke hierbij te helpen, ik probeer steeds klaar te staan om vragen van de nieuwe baasjes te beantwoorden. Op  Facebook heb ik ook een gesloten groep aangemaakt zodat de nieuwe baasjes ook hun ervaringen kunnen uitwisselen.


Hieronder heb ik een selectie van foto's geplaatst over de socialisering van mijn pups. Hoewel ik graag foto's neem was het niet steeds mogelijk alles te fotograferen.